• Penjački klub Pauk Dubrovnik
  • Alpinizam Dubrovnik
  • Penjački klub Pauk Dubrovnik
  • Pk Pauk Dubrovnik
  • Penjanje  Dubrovnik
  • Penjački klub Pauk Dubrovnik
  • slobodno penjanje & Alpinizam Dubrovnik
  • image
  • pk Pauk Dubrovnik
  • pk Pauk Dubrovnik

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Slučajna fotka

Ulaz za članoveČlan

Znak-HPS.jpg

FAQ

 

Što je sportsko penjanje?

 

 

Sportsko penjanje je sport u kojemu penjac za napredovanje po stijeni koristi snagu, izdržljivost svog tijela i poznavanje tehnike penjanja, dok mu tehnicka sredstva služe iskljucivo za osiguranje od ozljede.


Opširnje možete saznati pod kategorijom aktivnosti.

 

 

Što je alpinizam?


Alpinizam predstavlja kretanje čovjeka u stjenovitim planinama - Alpama i sličnom gorju, pri čemu se ne koriste planinarski putevi za uspon na vrhove, već slobodne stijene u raznim smjerovima
Opširnje možete saznati pod kategorijom aktivnosti.

 


Tko se sve može baviti sportskim penjanjem ili alpiniznom?

 

 

Sportskim penjanjem I alpinizmom se može baviti svatko, Nema ogranicenja za bavljenjem sportskim penjanjem nitko nije premlad niti prestar. Postoje razlicite težine uspona I svatko se može prilagoditi svojim psihofizičkim sposobnostima.

 


Dali je penjanje opasan sport?

 

 

Kao i sve u životu i sportsko penjanje može biti opasno ukoliko se ne poštuju odredena pravila. Ukoliko penjač završi tecaj, drži se pravila i naucenih znanja, penjanje postaje vrlo zahvalan i siguran sport. Sva oprema koja se koristi u sportskom penjanju izradena je prema odredenim standardima i kao takva pruža penjacima sto postotnu sigurnost.

 


Moram li proci kakvu školu?

 

 

Da bi mogli samostalno penjati i baviti se tim sportom morate pohadati tecaj u jednom od sportsko penjackih klubova kako bi završili obuku i postali sportski penjac. Škola je tu da Vas nauci sigurnom penjanju.

 

 

Gdje se penje i kada?

 

 

Članovi našeg kluba Penje se na podrucju cijele države I van nje. U okolici Dubrovnika postoji nekliko manjih penjalište koje koristimo kada nismo na nekom od izleta.

 

 

Najčešće penjemo vikendima i praznicima a na lokalnim penjalištima i drugim danima kako nam vrijeme i obaveze dopuste.

 

Za ljetnih dana uglavnom pauziramo, najviše iz razloga okupiranosti članova poslovnim obvezama s obzirom da živomu u gradu u kojem turizam uvjetuje skoro svaku djelatnost.


Detaljnije o lokalnim penjalištima možete pogledati u kategoriji penjališta.

 

 

 

 

 

DSC03391   

Picture 147 jpg